פספורט 682 - חגים ונוסעים

פספורט » 28 חגים ונוסעים קחאתי - חבל היין .3 מטביליסי ניתן לצאת לטיולי כוכב, למשל, טיול למחוז קאחתי, חבל ארץ באזור המזרחי,הנקרא גם 'עמק היין', בו מייצרים יין משובח מזה אלפי זנים שונים של ענבים. 500- שניםמכ ניתן לערוך סיורים ביקבים, ללמוד על הליך ייצור היין, להתרשם מכדי החרס המוטמנים באדמה, לטעום מהיינות, וללגום גם כוסית של הצ'צ'ה החריף, המיוצר מקליפות ומשאריות ענבים. היקבים משמשים גם כמלונות בוטיק, בהם ניתן ללון ולסעוד.שתי העיירות המרכזיות במחוז קאחתי הן העיירה הגדולה טלאבי והעיירה סירנארי. בורג'ומי– עיירת הספא .4 כדאילנסוע גם אלהעיירה בורג'ומי, נסיעה של כשעתיים וחצי מערבה מטביליסי. בורג'ומי מפורסמת בעיקר בזכות תעשיית המים בגיאורגיה, וכן 1 ' המינרליים, ענף הייצוא מס הודות לנופים ולאתרי הספא. המים המינרליים הנובעים כאן מועברים ללא מגע יד אדם לבקבוקים במפעל החדיש ומשווקים בכל רחבי מדינות חבר העמים. בתקופה הסובייטית משכה אליה בורוג'ומי המוני מבקרים מכל רחבי בריה"מ, ונחשבה לעיירת קיט ונופש פופולארית. בפארק המים המינרליים של העיר ברזים, בהם זורמים דרך קבע מים מינרליים, והמבקרים בפארקעומדים בתור כדי ללגום את המים ואף למלא בכליהם את המים הנחשקים. החוויה הקולינרית .5 חלק אינטגרלי מחופשה בגיאורגיה היא החוויה הקולינרית, שמספק המטבח הגיאורגי וכן תרבות היין המפותחת. האוכל הגיאורגי פשוט ביסודו, אולם עשיר, צבעוני וטעים במיוחד, ומשתבחבגבינות משובחות, שפע של בשר, פירות וירקות טריים ואיכותיים. מרכיב חשוב בכל ארוחה הם מיני לחם ומאפים משובחים,שהמפורסם בהם הינו החצ'פורי. זהו מאפה מבצק שמרים במילויים שונים ובגרסאות רבות, כשהנפוץ ביותר עם מילוי של גבינה וביצת עין, וצורתו כצורת סירה. מאכל גיאורגי ידוע אחר הוא החינקלי - כיסוני בצק במילוי בשר בקר עם בצל, שום ותבלינים. לקינוח מציעים הגיאורגים את הצ'ורצ'חלה- ממתק מסורתי העשוי מאגוזי מלך, שקדים וצימוקים הקשורים בשרשרת, באמצעות חוט ומחט, מוטבלים ברפרפת ענבים, ימים. מחרוזות 4-5 ונתלים לייבוש במשך הצ'ורצ'חלה תלויות כמעט בכל דוכן או חנות, ונמכרות בכל קרן רחוב. ארוחה גיאורגית חגיגית היא סוג של משתה, . הארוחה אינה כוללת חלוקה supra הקרוי למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, אלא כל המאכלים מוגשים בוזמנית למרכז השולחן, עם יין מקומי ושתייה חריפה, ובמיוחד הצ'צ'ה –המקביל הגיאורגי לוודקה הרוסית. שתיית היין הגיאורגי היא חלק בלתינפרד של הארוחה, והיא מלווה בסדרת ברכות בין כוסית לכוסית, ברכות לאורחים ולסועדים, לבני משפחתם, לבריאותם ולפרנסתם. רובע המרחצאות בטביליסי

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3